Krewetki w cieście

z sosem majonezowym z sosem chilli z imbirem Mr Ming

Krewetki obrane20 szt.Mąka1 szklankaPanko Mr Ming1 szklankaJajka2 szt.Olej do smażenia700 mlCebula dymka1 pęczekMajonezŻółtko1 szt.Olej120 mlMusztarda1 łyżeczkaSólszczyptaPieprzszczyptaSok z cytryny2 łyżkiSos chilli z imbirem Mr Ming1 łyżka
Majonez:
Do miski wkładamy żółtko, musztardę, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Ciągle mieszając, wolnym strumieniem dodajemy olej oraz sos chili z imbirem Mr Ming.

Sposób przygotowania:
Krewetki delikatnie nacinamy na brzuchu około 4 razy. Osuszamy je ręcznikiem papierowym. Rozgrzewamy olej. Krewetki maczamy w mące, następnie w jajku i panko. Smażymy na złoty kolor. Podajemy z majonezem, sosem chili z imbirem oraz dymką.