Pad Thai z wołowiną

i makaronem ryżowym Mr Ming

Wołowina zrazowa250 gLimonka 1szt.Fistaszki30 gKiełki fasoli mung100 gKolendra świeża1 doniczkaJajko1 szt.Szczypior1 pęczekPłatki chili1 łyżeczkaImbir (korzeń)2 cmCzosnek1 ząbekSos sojowy Mr Ming70 mlSos chili z liśćmi limonki Mr Ming70 mlMakaron ryżowy wstążki Mr Ming200 gOlej do smażenia50 ml
Wołowinę kroimy w cienkie paski. Mięso marynujemy w sosie chili z liśćmi limonki MR Ming, sosie sojowym Mr Ming, posiekanym czosnku oraz imbirze. Odstawiamy na 30 minut. Makaron ryżowy Mr Ming gotujemy zgodnie z instrukcją na zamieszczoną na opakowaniu. Patelnie z olejem rozgrzewamy, gdy zaczynie się lekko dymić układamy na niej pokrojoną wołowinę. Smażymy przez 1 minutę. Następnie dodajemy kiełki mung, płatki chili oraz roztrzepane jajko. Intensywnie mieszamy. Wrzucamy makaron. Serwujemy w głębokim talerzu, dekorujemy fistaszkami, limonką oraz siekaną dymką.