Sałatka z łososiem teriyaki

z makaronem ryżowym Mr Ming

Sos teriyaki Mr Ming100 mlŁosoś (filet)300 gWakame (namoczone)30 gShiitake60 gCebula dymka1 pęczekOgórek zielony1/2 szt.Kolendra świeżakilka listkówKorzeń imbiru1 cmMakaron ryżowy nitki Mr Ming, ugotowany200 gFistaszki30 g
Oczyszczonego i pokrojonego łososia wkładamy do miski. Wlewamy sos teriyaki Mr Ming. Mieszamy. Odstawiamy do zamarynowania na 30 minut. Makaron ryżowy Mr Ming gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. W między czasie przygotowujemy warzywa. Wakame odsączamy. Grzyby shitake kroimy na cienkie paseczki. Ogórka i imbir kroimy julienne (wąskie słupki). Łososia smażymy na rozgrzanym oleju przez 2 minuty z każdej strony. Zdejmujemy na talerz. Na tej samej patelni przesmażamy warzywa przez 2 minuty. Przekładamy warzywa do miski z makaronem Mr Ming i mieszamy. Wykładamy na talerz razem z łososiem. Dekorujemy świeżą kolendrą i fistaszkami.