

Wołowina500 gZielona papryka1 szt.Czerwona papryka1 szt.Marchewka1 szt.Fasolka szparagowa zielona1 szklankaCzosnek5 ząbkówSezam4 łyżkiPapryczka chili1 szt.Sos sojowy Mr Ming6 łyżekOlej do smażenia3 łyżki
Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) wrzucamy sezam i prażymy go, mieszając, aż zacznie wydzielać zapach i lekko się złocić. Gotowy sezam odstawiamy do wystygnięcia. Wołowinę kroimy w cienkie paski. Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojone mięso. Smażymy i mieszamy, aby wołowina zmieniła kolor z każdej strony. Dodajemy fasolkę szparagową, groszek, pokrojoną marchewkę, paprykę zieloną i czerwoną. Całość smażymy, aż mięso i warzywa zmiękną. Dodajemy sos sojowy Mr Ming, papryczkę chili i smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Gotowe danie posypujemy prażonym sezamem. Podajemy z ryżem skropionym sosem sojowym Mr Ming.