Sezamowa wołowina

w sosie sojowym Mr Ming

Wołowina500 gZielona papryka1 szt.Czerwona papryka1 szt.Marchewka1 szt.Fasolka szparagowa zielona1 szklankaCzosnek5 ząbkówSezam4 łyżkiPapryczka chili1 szt.Sos sojowy Mr Ming6 łyżekOlej do smażenia3 łyżki
Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) wrzucamy sezam i prażymy go, mieszając, aż zacznie wydzielać zapach i lekko się złocić. Gotowy sezam odstawiamy do wystygnięcia. Wołowinę kroimy w cienkie paski. Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojone mięso. Smażymy i mieszamy, aby wołowina zmieniła kolor z każdej strony. Dodajemy fasolkę szparagową, groszek, pokrojoną marchewkę, paprykę zieloną i czerwoną. Całość smażymy, aż mięso i warzywa zmiękną. Dodajemy sos sojowy Mr Ming, papryczkę chili i smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Gotowe danie posypujemy prażonym sezamem. Podajemy z ryżem skropionym sosem sojowym Mr Ming.