Tatar wołowy

z kolendrą

Wołowina250 gOrzeszki pinii2 łyżeczkiŻółtka2 szt.Gruszka nashi1 szt.Cebula dymka1 pęczekOgórek zielony1/3 szt.Grzanki4 szt.Oliwa20 mlSos sojowy Mr Ming40 mlOcet winny2 łyżeczkiSzalotka1 szt.Imbir mielony1 łyżeczkaSezam1 łyżeczkaCzosnek1 ząbek
Wołowinę dokładnie siekamy. Przygotowane mięso marynujemy w: oliwie, sosie sojowym Mr Ming, occie winnym, drobno posiekanej szalotce, imbirze, czosnku oraz sezamie. Układamy je na pokrojonej w cienkie paseczki gruszce nashi. Na środku wołowiny układamy żółtko, posiekaną dymkę oraz ogórka. Posypujemy sprażonymi orzeszkami pinii. Całość podajemy z grzanką.