Azjatycka zupa

z grzybami

Shiitake200 gBoczniaki200 gKombugarśćWakame namoczone15 gBulion wołowy2 lSos sojowy grzybowy Mr Ming2 łyżkiMakaron ryżowy nitki Mr Ming200 gNori1 płatOlej do smażenia4 łyżkiCzosnek2 ząbkiKorzeń imbiru2 cmSezammała garść
Makaron ryżowy Mr Ming gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Część grzybów kroimy paseczki, mniejsze zostawiamy w całości. Rozgrzewamy garnek z olejem. Smażymy grzyby wraz z posiekanym czosnkiem i imbirem przez 4 minuty. Całość zalewamy bulionem wołowym. Wrzucamy porwany płat nori, wakame oraz kombu. Zupę gotujemy przez 25 minut. Po tym czasie doprawiamy nasze danie sosem sojowym grzybowym Mr Ming. Gotową zupę podajemy z makaronem oraz prażonym sezamem.